Top beoordelingen
Beveiligde gratis proeftoegang Probeer eerst, dan studeren!
4.92/5.0 (van 386 Vertrouwde winkels beoordelingen )
4.9/5.0
- Google beoordelingen
















van €1.890,- | Afstandsonderwijs
» OnzeLeerpakketten
Flexibel leren - onze mogelijke leermogelijkheden voor de cursus:
Informatie over de cursus
Erkend & gecertificeerd
Onze afgestudeerden, partners & vrienden zeggen
Ons team adviseert je graag per telefoon, chat of persoonlijk.
Omvang van het leren
648 E
EQF-niveau
De training is gericht op EQF-niveau 4 »
Start cursus
Onmiddellijk mogelijk
Variant leren
Afstandsonderwijs
In tegenstelling tot traditionele krachttraining worden bij functionele training geen afzonderlijke spieren geïsoleerd getraind, maar worden verschillende spiergroepen tegelijkertijd gebruikt om het hele lichaam als eenheid te trainen. Het doel is om bewegingspatronen te trainen die relevant zijn voor het dagelijks leven, om prestaties te verbeteren met sportspecifieke oefeningen en om de weerstand van het bewegingsapparaat tegen blessures te trainen.
Traditionele krachttrainingsapparatuur is grotendeels overbodig bij functionele training. Er wordt veel getraind met je eigen lichaamsgewicht, vaak op instabiele ondergronden. Maar vooral het gebruik van kleine functionele apparaten zoals kettlebells, battle ropes, etc. is erg belangrijk. Mobiliteit, stabiliteit en snelheid zijn belangrijke aandachtspunten bij functionele training.
Onze certificaten zijn wereldwijd geldig en worden in verschillende versies uitgegeven. Op verzoek kun je ons certificaat in verschillende talen ontvangen (DE, EN, ES), met landspecifieke informatie en met of zonder gedrukte cijfers.
Deze varianten zijn allemaal gratis online te downloaden. Daarnaast ontvang je een certificaat naar keuze, gedrukt op speciaal papier met reliëfdruk.
Het volgende certificaat wordt uitgereikt (in verschillende talen DE, EN, ES):
We helpen je graag via telefoon, e-mail of chat. Maar misschien vind je het antwoord op je vraag in onze algemene FAQ of Functional Master Trainer FAQ.
Je vindt de lijst met modules en onderwerpen door op het tabblad "Cursusinhoud" te klikken.
Aangezien onze opleidingen zeer flexibel kunnen worden georganiseerd, is de duur van de opleiding sterk afhankelijk van je eigen leerinitiatief, de hoeveelheid tijd die je elke week investeert en je voorkennis. Afhankelijk van hoeveel tijd je kunt investeren en hoe snel je de vereiste kennis absorbeert, kun je de cursus misschien sneller voltooien.
Leer in uw eigen tempo, waar en wanneer u wilt. Het Academy-account vergezelt u op uw computer, tablet of smartphone en bevat alles wat u nodig hebt voor uw training.
Je kunt kiezen uit een breed scala aan Full HD-video's waarin onze topinstructeurs je de inhoud van de training leren. Je kunt de inhoud ook lezen in onze scripts en presentaties.
Onze cursussen voor afstandsonderwijs bereiden je optimaal voor op de praktijk. De inbegrepen technische discussies bieden je ook de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen met onze experts en dieper op onderwerpen in te gaan.
Op weg naar het certificaat doorloop je verschillende verplichte en aanvullende taken. Deze bestaan bijvoorbeeld uit een trainingslogboek of het filmen van oefeningen, zodat je het geleerde in de praktijk kunt brengen.
Omvang van het leren
200
Sportexpertise
407
eLearning | Zelfstudie
6
Literatuuronderzoek
30
Praktische realisatie
5
Extra taken & examens
Dit trainingsprogramma is ideaal voor educatief verlof. Individuele beoordeling en goedkeuring wordt uitgevoerd door de betreffende subsidieverstrekker. We geven je graag gedetailleerde informatie over de duur en de procedure van educatief verlof. Neem contact met ons op voor een afspraak!
Deelname aan de face-to-face webinars is verplicht voor educatief verlof en moet worden aangetoond bij de AMS. Het is de verantwoordelijkheid van de deelnemer om zijn aanwezigheid te bevestigen. Een bevestiging van deelname aan de face-to-face webinar wordt alleen afgegeven tijdens elk webinar als de deelnemer hierom vraagt.
Alle hoofdstukken van de onderwerpen weergeven
We leiden de beste trainers in de fitnessbranche op. We ondersteunen en begeleiden onze afgestudeerden van begin tot eind en daarna.
Functionele anatomie is de basis voor elke trainer in de sport- en gezondheidssector. Deze gespecialiseerde cursus geeft je een uitgebreid inzicht in de anatomie van het menselijk lichaam, waardoor je diepgaande kennis krijgt.
De cursus is ontworpen om zo levendig en begrijpelijk mogelijk te zijn met behulp van verschillende les- en leertechnieken - aangepast aan de behoeften van fitness- en personal trainers.
Het doel is om de verbanden tussen bewegingssequenties te herkennen en de belangrijkste Latijnse technische termen te begrijpen.
Toon hoofdstuk
In algemene sportvoeding maken onze deelnemers kennis met de basisprincipes van voeding.
Als basis worden de samenstelling van onze voeding met macro- en micronutriënten en de waterbalans besproken. Om de verschillende onderlinge verbanden te begrijpen, wordt de energiebalans in detail besproken.
Daarnaast wordt het effect van de afzonderlijke voedingscomponenten op het menselijk lichaam en hun belang bij sport besproken.
Toon hoofdstuk
Omdat blessures in de sport aan de orde van de dag zijn , is het belangrijk om de oorzaken en gevolgen van de meest voorkomende blessures te kennen. In het ergste geval moet de personal trainer snel en correct kunnen reageren!
Een goed begrip van verschillende blessurepatronen helpt ook om blessures te voorkomen.
Toon hoofdstuk
In veel bedrijven is gezondheidsbevordering op het werk een populaire methode geworden om de gezondheid van werknemers te verbeteren, ziekte te voorkomen en zo hun welzijn te verbeteren.
Waarom gezondheidsbevordering op de werkplek zo belangrijk is, wordt uitgelegd in een inleiding tot gezondheidsbevordering op de werkplek, de uitdagingen van gezondheidsbevordering op de werkplek worden gepresenteerd en veelvoorkomende organisatieziekten worden besproken.
Deelnemers aan de cursus leren ook over de succesfactoren van gezondheidsbevordering op het werk, de voordelen voor werknemers en de organisatie en natuurlijk de beste praktijken en hulpmiddelen.
Hiertoe worden verschillende werkterreinen en maatregelen gepresenteerd en krijgen de cursisten ook te horen hoe ze in dergelijke bedrijven binnen kunnen komen, concepten kunnen opstellen en andere belangrijke organisatorische zaken kunnen verduidelijken.
De cursisten krijgen praktijkvoorbeelden te zien en krijgen ook de gelegenheid om het geleerde toe te passen in groepswerk.
Toon hoofdstuk
Het doel van het klantgerichte werkonderdeel is om cursisten inzicht te geven in marketing zodat ze zich later als trainer goed in de markt kunnen positioneren en makkelijker de markt op kunnen.
Daartoe wordt eerst gedefinieerd wat marketing eigenlijk is en waarom het ook voor personal trainers relevant is.
Daarnaast worden veelgebruikte marketingtermen zoals USP, benefits, positionering etc. en verschillende marketingmodellen zoals de SMART formule, de 4P marketingmix en andere uitgelegd.
Natuurlijk wordt de communicatie tussen trainers en klanten niet vergeten in dit onderdeel. Verschillende aspecten van communicatie en regels voor succesvolle communicatie worden geïntroduceerd en er worden voorbeelden getoond.
Aan het einde van dit onderdeel moeten cursisten in staat zijn zichzelf en hun product of dienst met behulp van een marketingstrategie op de markt te positioneren en succesvol te verkopen.
Toon hoofdstuk
Een goede kennis van de menselijke fysiologie en de bijbehorende functies in het lichaam is een noodzakelijke voorwaarde voor alle trainers die werkzaam zijn op het gebied van sport om hun werk goed te kunnen uitvoeren.
Deze cursus maakt de onderlinge relaties van het menselijk organisme"begrijpelijk" voor je. Reis met ons door het menselijk lichaam en begrijp de functies van het organisme voor je nieuwe carrière in de sport.
Het onderwerp verkent de energievoorziening van de spieren, het hart- en vaatstelsel en het ademhalingssysteem op een praktische en boeiende manier.
Een goede sportopleiding begint bij de basis met anatomie en fysiologie.
Toon hoofdstuk
Deze cursus bereidt deelnemers voor op succesvolle communicatie met klanten op alle niveaus. Daarnaast worden deelnemers gevraagd hun eigen doelen en motieven te analyseren om die van hun klanten beter te begrijpen.
De juiste doelen stellen en op de juiste manier feedback geven maken ook deel uit van de cursus!
Stressmanagement en verschillende leerstrategieën worden ook geïntroduceerd aan de deelnemers, zodat ze deze na de cursus kunnen toepassen.
Toon hoofdstuk
In het eerste deel van de trainingsleer leer je de basisprincipes van training, zoals trainingsprincipes, principes van trainingsorganisatie, trainingsmethoden en de factoren van atletische prestaties.
Aangezien prestaties, prestatiediagnostiek, training en competitie nauw met elkaar verbonden zijn, worden ze ook dienovereenkomstig onderwezen in de cursus.
In het tweede deel van de trainingsleer wordt training gedefinieerd en beoordeeld als een complex actieproces en in samenhang met planning, uitvoering en evaluatie.
Een belangrijk onderdeel van de trainingstheorie is nog steeds het ontwerpen van trainingsplannen, die in de praktijk worden onderwezen met voorbeelden van de mogelijkheden van het ontwerpen van trainingsplannen.
Om het onderwerp trainingsleer te verdiepen nodigen we regelmatig internationale topdocenten uit zoals Prof. Dr. Paul Haber en Prof. em. Dr.phil. Dr .med. Dr.hc Jürgen Weineck naar de Academy.
Zij zijn onder andere bekend van hun boeken "Optimum Training" (Jürgen Weineck) en "Performance Physiology" (Paul Haber) op het gebied van trainingsleer.
Toon hoofdstuk
Alle hoofdstukken van de onderwerpen weergeven
De bodyweight trainingseenheid is verdeeld in een theoretisch deel en een praktisch deel.
In het theoretische deel leren cursisten over core stability en uitlijning van de wervelkolom, zodat ze vervolgens de juiste, gezondheidsbevorderende en gewrichtsvriendelijke houding kunnen oefenen en doorgeven in de praktijk.
Het belang van de wervelkolom en de juiste houding wordt hierbij benadrukt en er wordt gewezen op de gevolgen van een onjuiste uitlijning van de wervelkolom.
Verder leren de cursisten over de bewegingspatronen van armen en benen en leren ze ook de technische termen zoals flexie, extensie en andere. Er wordt ook informatie gegeven over hoe dergelijke bewegingspatronen met de cliënt kunnen worden gecommuniceerd.
Het praktische gedeelte van dit onderdeel bestaat uit oefeningen voor de romp, benen en het bovenlichaam. Deze omvatten de dode boog, squats, lunges, pull-ups en press-ups. Voor al deze oefeningen wordt verwezen naar de uitgangspositie, de juiste uitvoering en variaties van deze oefeningen en worden telkens tips en veiligheidsinstructies gegeven.
Toon hoofdstuk
Het onderdeel Introductie tot olympisch gewichtheffen is verdeeld in een theoretisch en een praktisch deel.
In het theoretische deel leren cursisten over de afzonderlijke disciplines(snatch en clean and jerk) van het olympisch gewichtheffen en voeren ze een gedetailleerde wedstrijdanalyse uit. Naast de wedstrijdreglementen en de trainings- en wedstrijduitrusting omvat dit vooral het analyseren en nauwkeurig doorwerken van de complexe bewegingssequenties in de clean and jerk (snatch ) en snatch (snatch). Deze explosief krachtige bewegingen worden opgedeeld in afzonderlijke bewegingsfasen en de werking van de verschillende spieren wordt geanalyseerd om het conditioneel en coördinatief veeleisende proces te begrijpen. Deelnemers leren vervolgens over de methodische oefenstructuur van de overhead squat tot de snatch en van de front squat tot de transfer en push-out.
Het praktische gedeelte begint met een warming-up gericht op specifieke mobiliteit en activering van de fast-twitch spiervezels die essentieel zijn voor olympisch gewichtheffen. Na de perfecte warming-up is het de bedoeling om langzaam de basis van de techniek van het transfereren en pushen te leren door middel van een aantal voorbereidende oefeningen. Tot slot wordt een videoanalyse van de uitvoering van de oefening uitgevoerd, wordt de krachtcurve beoordeeld en worden veelgemaakte fouten in de snatch en clean and jerk besproken.
Toon hoofdstuk
Het onderdeel excentrische krachttraining is zeer praktijkgericht. In een kort inleidend theoretisch gedeelte bespreken we de excentrische werkwijze van de spieren en de kenmerken en verschillen ervan ten opzichte van de concentrische en isometrische werkwijze. Excentrische training kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van het trainingsdoel. Zo zijn gerichte langzame excentrische fasen erg populair voor krachtoefeningen in bodybuilding met als doel de spiergroei te vergroten(zie HIT-trainingseenheid). Excentrische training wordt echter ook gebruikt om snelheidskracht te verbeteren, bij blessurepreventie en bij de revalidatie van peesblessures.
In deze unit ligt de nadruk echter op excentrische maximale krachttraining. Dit is een specifieke trainingsmethode met supramaximale belastingen (>1 herhalingsmaximum) voor zeer gevorderde atleten. Omdat er minder motorische eenheden betrokken zijn bij een excentrische contractie (vanwege de passieve weerstand van de dwarsbruggen), wordt er meer mechanische belasting gelegd op de geactiveerde motorische eenheden bij een excentrische contractie.
Als gevolg hiervan kan excentrische training tot 1,3 keer meer spanning genereren dan concentrische training, wat resulteert in een hogere stimulans voor de spiervezels. Excentrische krachttraining is daarom een van de beste methoden om het krachtniveau van topatleten te verhogen.
In het praktische gedeelte ligt de nadruk op excentrische training voor de basisoefeningen squat, deadlift en bankdrukken en wordt de uitvoering in meer detail uitgelegd en getest. In de cursus wordt ook uitgelegd en gedemonstreerd hoe je een atleet kunt voorbereiden op excentrische maximale krachttraining en hoe je hem of haar daar langzaam mee kunt laten kennismaken.
Dit betekent dat onze afgestudeerden weten wat de voor- en nadelen van excentrische krachttraining zijn en vooral hoe en bij welke doelgroepen het effectief kan worden ingezet.
Toon hoofdstuk
Er is een breed scala aan toestellen beschikbaar voor functionele training, die op hun beurt op veel verschillende manieren kunnen worden gebruikt. De apparatuur is altijd gericht op de doelstellingen van de cliënt. In deze unit maken cursisten zich daarom vertrouwd met een groot deel van de functionele apparatuur en de bijbehorende oefeningen om de klant zo snel mogelijk naar zijn doel te brengen en de juiste maatregelen te nemen op basis van een gedegen kennis van de apparatuur.
Ultieme zandzak
Ultimate zandzakken hebben veel voordelen, die aan de cursisten worden gedemonstreerd. Ze krijgen ook de basisprincipes van het gewicht en de grootte van de Ultimate Sandbag te zien.
Verder leren de cursisten basisoefeningen zoals single leg deadlifts, swinging lunches, halo's, squad to push presses en nog veel meer, met informatie over de belangrijkste foutbronnen en variaties. De oefeningen worden ook geïllustreerd voor een beter begrip.
Wild/battle ropes
Wild en battle ropes hebben een zeer breed scala aan toepassingen en trainen met wild en battle ropes heeft veel voordelen, die in deze unit worden gedemonstreerd.
Basisoefeningen zoals Circle, Double Gun, Waves, Fly's, Flying 8 etc. met tips over mogelijke foutbronnen en variaties worden geleerd en geïllustreerd met foto's.
Slam ball
De slam ball is ook een populair hulpmiddel bij functionele training omdat het veel praktische voordelen heeft.
Cursisten leren de basisoefeningen zoals squad throws, Russian twists en low swinging throws. In deze context wordt er gewezen op foutbronnen en mogelijke variaties.
Suspension trainer
Cursisten leren ook basisoefeningen voor de populaire suspension trainer, enerzijds met een weerstandstouw dat aan beide zijden is vastgeklikt en anderzijds met een dysbalanced weerstand. Dit zijn onder andere high rowing, chest press, squat, sit-ups etc. of crab walk, slap shot en andere. Foutenbronnen en variaties worden uitgelegd, evenals de mogelijkheden om de oefening moeilijker te maken.
Equaliser
De voordelen van trainen met de equaliser en basisoefeningen worden in deze unit behandeld. De basisoefeningen omvatten knieheffen of enkele knieheffen, de L-sit, lunges met één been en vele andere. Deze worden ook gepresenteerd met mogelijke variaties en de belangrijkste foutbronnen en geïllustreerd met foto's.
Toon hoofdstuk
Functionele mobiliteit vormt de basis voor vrij en ongehinderd bewegen en de basis voor functionele kracht.
In de unit Functionele mobiliteit leren deelnemers de verschillen tussen klassieke mobiliteitstraining en functionele mobiliteitstraining en hoe deze gecombineerd en toegepast kunnen worden ten gunste van de cliënt. Ons lichaam moet worden gezien als een driedimensionaal systeem waarin alles met elkaar verbonden is. In functionele mobiliteitstraining hanteren we deze holistische benadering. Dit betekent dat veel meer factoren bepalend zijn voor mobiliteit dan alleen het vermogen om de spieren te strekken . Lichaamsbewustzijn en het hele sensorimotorische systeem spelen ook een grote rol in de kwaliteit van bewegen.
In het praktische gedeelte worden verschillende statische en dynamische rekoefeningen, fascietraining en mobiliteit gepresenteerd en uitgevoerd. De nadruk ligt op de juiste aanpak en verstandige toepassing van fascia trainingstechnieken. Een ander aandachtspunt is de dynamische rekoefeningmethode PNF stretching, die zowel de flexibiliteit als de kracht in de eindgebieden van de mobiliteit verbetert.
Over het geheel genomen krijgen cursisten de mogelijkheid om hun bewegingsbereik en bewegingskwaliteit te verbeteren door middel van verschillende maatregelen en om deze op de lange termijn te kunnen integreren in hun bewegingspatronen.
Toon hoofdstuk
In dit onderdeel krijgen cursisten eerst een theoretische inleiding in functionele krachttraining en leren ze wat onder functionele kracht wordt verstaan.
Ze leren ook welke hulpmiddelen veel gebruikt worden bij functionele training en
basisbewegingspatronen zoals trekken, duwen, tillen etc.
De interdisciplinaire aard van functionele training wordt gedemonstreerd en er wordt uitgelegd hoe je op de juiste manier maximale kracht kunt bepalen.
Ook wordt duidelijk gemaakt waarom je dit überhaupt zou moeten weten.
Vervolgens worden de belangrijkste oefeningen in detail uitgelegd.
Bankdrukken of bankdrukken
Aan het begin van de cursus wordt bepaald welke spieren het meeste werk verrichten en welke stabilisatoren worden gebruikt tijdens het bankdrukken.
De cursisten leren de techniek, de juiste greep en in dit verband de term "zelfmoordgreep", evenals de juiste houding van de ellebogen, schouders, bovenrug en de juiste voetpositie. Er wordt ook aandacht besteed aan de ademhaling.
We leggen ook uit wat touch and go reps zijn en wat hulpwerk betekent in de context van bankdrukken en welke variaties er zijn.
Roeien
De primaire bewegers, d.w.z. de spieren die het belangrijkste werk doen, en de stabilisatoren worden ook geïntroduceerd bij het roeien en de correcte uitvoering van de beweging, inclusief opmerkingen over de greepbreedte, worden geïllustreerd. Er wordt ook verwezen naar variaties van roeien.
Deadliften
De inleiding tot deadliften behandelt de mechanische grondbeginselen zoals stabiliteit, belasting en spanning.
Heup- en kniestrekkers die worden belast en spieren die bijdragen aan de stabilisatie van de wervelkolom en schouderbladen worden besproken en geïllustreerd.
De startpositie en andere belangrijke aspecten voor de lift-off worden ook uitgelegd. De uitvoering van de beweging wordt in detail besproken en er wordt gewezen op veelgemaakte fouten. Daarbij wordt ook uitgelegd hoe je ze kunt vermijden.
De zwaarste deadlifts worden met elkaar vergeleken en de cursisten leren variaties van de deadlift en assistentiewerk.
Toon hoofdstuk
Dit onderwerp wordt ingeleid met een algemene definitie van wat functionele training inhoudt, wat als "functioneel" kan worden omschreven en de speciale kenmerken van dit type training.
De verschillende bewegingsniveaus, spieren, fascia en banden worden ook uitgelegd. Vervolgens wordt het onderdeel onderverdeeld in sensorimotorische training, krachttraining, functionele krachttraining en dynamische core- en ondersteunende krachttraining.
Sensorimotorischetraining
Cursisten leren wat sensorimotorische training is en krijgen uitleg over lokale stabilisatoren en globale spierstructuren. Spieren worden ook geclassificeerd. De doelstellingen van sensorimotorische training worden ook uitgelegd en de belastingsintensiteit van een dergelijke training wordt bepaald. Het concept van een gesloten en een open kinematische keten zou na dit onderdeel niet meer onbekend moeten zijn voor cursisten.
Krachttraining
Ook hier wordt uitgelegd wat krachttraining eigenlijk is als middel om de basiskracht te vergroten en wat de doelen van krachttraining zijn. Bijzondere aandacht wordt in dit onderdeel besteed aan het begrip ROM en de trainingsprincipes van ROM-training en de betekenis ervan voor verschillende weefseltypen, gewrichten, kraakbeenstructuren en spieren. Daarnaast leren cursisten de belastingsnormen en hoe ze de mobiliteit kunnen verbeteren door middel van krachttraining.
Functionele krachttraining
Bij functionele training of training in spierketens worden de basisprincipes en principes van trainingsontwerp gepresenteerd, ook aan de hand van voorbeelden. De belastingssituatie, het risico op blessures, het prestatieverlies en trainingsmethodologische benaderingen van fasen met één been worden diepgaand behandeld. Verschillende spierketens zoals de mediale, laterale of ventrale worden ook getoond en praktische en methodische oefeningen worden gedemonstreerd.
Voorwaardelijke ontwikkeling van spierkracht
In dit deel van de unit wordt speciale aandacht besteed aan het concept van intermitterende training en hoe dit in de praktijk kan worden gebracht. Daarnaast wordt ook verwezen naar het prestatiegebied bij intermitterende training.
Dynamische core- en core strength-training
Het laatste deel van deze unit behandelt de theoretische en anatomische principes van core- en core strength-training en bespreekt hoe de spieren werken. Dit wordt gevolgd door talloze voorbeelden van excentrische training.
Toon hoofdstuk
Toon hoofdstuk
De kernspieren hebben in wezen twee taken. Ten eerste beschermen ze het lichaam tegen invloeden van buitenaf en ten tweede zijn ze het centrum van krachtontwikkeling en -overdracht voor de extremiteiten.
We hebben allemaal een sterke romp nodig voor een rechte lichaamshouding en voor alledaagse activiteiten. Voor sporters die hun fysieke grenzen verleggen, is de core een stabiel steunkorset dat kracht geeft aan de extremiteiten en een sleutelrol speelt bij blessurepreventie.
In de functionele core- en steunversterkende training leren deelnemers waarom het trainen van de buikspieren in isolatie niet erg gunstig is, maar waarom de interactie van veel spieren verantwoordelijk is voor een stabiele core .
Helaas ontbreekt het veel mensen aan de nodige rompstabiliteit en -controle, wat kan leiden tot problemen in het dagelijks leven en bij het sporten. Dit geldt ook voor veel amateursporters die ten onrechte denken dat ze een goede core stability hebben. In werkelijkheid speelt het centrale zenuwstelsel echter een belangrijke rol bij het handhaven van een stabiele romp door de gecoördineerde aansturing van de rompspieren.
In het praktische gedeelte wordt een batterij tests gepresenteerd om het kernkrachtvermogen te bepalen en wordt de methodische trainingsopbouw van beginners- tot sportspecifieke kernkrachttraining uitgevoerd.
Toon hoofdstuk
Gezondheid en fitness zijn steeds vaker een kwestie van tijd. Veel mensen stoppen na korte tijd met sporten of beginnen er helemaal niet aan, waarbij tijdgebrek vaak als excuus wordt aangevoerd.
Maar regelmaat in de training is belangrijk!
Daarom is HIT of high-intensity training de oplossing voor het tijdsprobleem. Cursisten leren wat HIT-training is en waar het voornamelijk wordt gebruikt.
HIT komt oorspronkelijk uit de bodybuilding en is een trainingsmethode om de spieren zeer effectief en met veel minder tijd te trainen. Een basisprincipe is een zeer langzame uitvoering van bewegingen met speciale nadruk op de excentrische fase, en dit meestal slechts over 1 tot maximaal 2 sets.
Het onderdeel vergelijkt HIT-training ook met andere trainingsmethoden en legt de voor- en nadelen uit op het gebied van uitvoering, spieropbouw en krachttoename. Verder wordt de structuur van een HIT voor verschillende doelgroepen uitgelegd, evenals extra intensiteitstechnieken voor goed getrainde individuen om de trainingsprikkel te optimaliseren.
In het praktische gedeelte plannen de deelnemers een trainingssessie met hoge intensiteit en kruipen ze in de huid van de trainer, waar ze oefenen met instrueren, motiveren en corrigeren, en in de huid van de sporter om zelf ervaring op te doen met training met hoge intensiteit. Met deze unit leren de deelnemers een andere speciale trainingsmethode om nieuwe prikkels te zetten en hoe ze deze kunnen gebruiken in de praktijk met verschillende doelgroepen.
Toon hoofdstuk
Het onderdeel Plyometrie en Behendigheid richt zich op speciale trainingsvormen die tot doel hebben de snelheid, reactieve kracht, behendigheid en wendbaarheid van atleten te verbeteren. Elke atleet kan hiervan profiteren. Deze trainingsmethoden zijn vooral belangrijk in atletiek, games, vechtsporten en skiën. Het bekendste voorbeeld is krachttraining met behulp van de naar deze trainingsvorm vernoemde plyobox. Er zijn echter ook verschillende manieren om reactieve kracht in het bovenlichaam te trainen.
Deze vorm van training is gebaseerd op de rek-kortingscyclus (DVZ) van het visueel-musculaire apparaat. Deze maakt gebruik van de rekreflex en de bijbehorende opgeslagen energie om meer kracht te genereren wanneer het spierpeescomplex actief wordt geactiveerd.
Omdat niet alleen spieren maar ook pezen en ligamenten worden belast, kunnen deze ook worden versterkt en wordt het risico op blessures geminimaliseerd. De hoogste prioriteit van deze trainingsmethoden is echter het verbeteren van de prestaties van de sporter.
Cursisten leren wat de precieze processen van een DVZ zijn en aan welke structurele eisen moet worden voldaan voor een goed functionerende DVZ. Ze krijgen ook een breed scala aan oefeningen met een methodische structuur om reactieve kracht en wendbaarheid te vergroten.
Toon hoofdstuk
De basismodule Sportcompetentie is goedgekeurd door het Duitse nationale centrum voor afstandsonderwijs (ZFU) onder het volgende nummer: 7324018c. De ZFU is de centrale autoriteit voor afstandsonderwijs in Duitsland en werkt op basis van de wet ter bescherming van afstandsonderwijs (FernUSG). Zij beslist over de toelating van cursussen voor afstandsonderwijs in het hele land om een technisch correcte en algemeen professionele cursus voor afstandsonderwijs te garanderen.
Als erkend instituut voor volwassenenonderwijs worden onze curricula regelmatig geëvalueerd en erkend door overheidsinstellingen en financieringsorganen. We streven er voortdurend naar om de huidige kwaliteitsnormen te overtreffen om je de best mogelijke opleiding te garanderen. Overtuig jezelf van onze certificeringen.
Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden voor opleidingen aan de Flexyfit Sports Academy. Overheidssubsidies, EU-subsidies en belastinggerelateerde mogelijkheden vormen hiervoor de basis.
We willen je er echter op wijzen dat alleen de betreffende subsidieverstrekker verantwoordelijk is voor de toekenning en hoogte van de subsidie.
Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte subsidieverstrekker en het verzamelen van alle cursusinformatie die je nodig hebt voor een subsidieaanvraag. Je moet de aanvraag zelf indienen bij de financieringsinstanties.
Een overzicht van de belangrijkste financieringsinstellingen vind je hier.
Afhankelijk van de financieringsorganisatie worden de opleidingskosten ofwel direct na bevestiging van de financieringsaanvraag betaald (bijv. AMS), ofwel na succesvolle afronding van de opleiding geheel of gedeeltelijk aan u terugbetaald (bijv. waff). Informeer onafhankelijk bij de financieringsorganisaties hoe de financiering werkt.
Ja, de meeste van onze opleidingen zijn geschikt voor educatief verlof.
Als je je opleiding wilt voortzetten zonder je dienstverband te beëindigen, kun je educatief verlof regelen met je werkgever. Dit betekent dat je voor de duur van de opleiding vrij bent van werk.
Plan nu je educatief verlof met ons! In een persoonlijk, vrijblijvend gesprek lichten we graag je individuele opleidingswensen met je toe.
Je kunt je educatief verlof opnemen voor maximaal 1 jaar binnen 4 jaar - er zijn 3 mogelijkheden:
Het is belangrijk dat je werkgever ermee instemt dat je educatief verlof opneemt. Je moet de door ons verstrekte opleidingsplannen aantonen voor 20 uur per week bij voltijd educatief verlof, of minimaal 10 uur bij deeltijd educatief verlof.
U moet regelmatig bewijzen overleggen van de voortgang van uw opleiding. Bijvoorbeeld in de vorm van examens of aanwezigheidsbewijzen die je van ons ontvangt.
Bij functionele training ligt de nadruk op oefeningen zonder traditionele krachttrainingsapparatuur. Je traint voornamelijk met je eigen lichaamsgewicht, vaak op onstabiele oppervlakken. Het gebruik van kleine functionele apparaten zoals kettlebells, battle ropes enz. is van groot belang. Mobiliteit, stabiliteit en snelheid staan centraal bij functionele training.
Als functional trainer leer je klanten de juiste uitvoering van oefeningen met kleine functionele toestellen. Vooral bij kettlebells is er een verhoogd risico op blessures als ze verkeerd worden gehanteerd, dus een correcte uitvoering is bijzonder belangrijk. De variatie van oefeningen zonder apparatuur is ook een probleem voor functionele trainers. Welke alternatieven zijn er als klanten moeite hebben met een oefening of als deze te makkelijk is? Een trainer maakt ook trainingsplannen voor zijn klanten. Een voordeel van functionele training is dat verschillende spiergroepen tegelijkertijd getraind kunnen worden. Dit maakt een efficiënte training mogelijk, maar brengt ook het risico van overbelasting van de klant met zich mee. Een goed doordacht trainingsplan is daarom essentieel.
Met een diploma in functionele training kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een sportclub, zowel in blessurepreventie als in sportbegeleiding tijdens de voorbereiding en tijdens het seizoen.
Je kunt ook personal training en groepslessen geven. Als het echter je doel is om in een fitnesscentrum te werken of om je klanten te verzorgen in klassieke krachttraining, dan zijn onze fitness- en personal trainer cursussen de betere keuze!
Een andere optie is het trainen van individuele wedstrijdsporters om hen naar nieuwe topprestaties te leiden door middel van gerichte krachttraining.
Wij publiceren regelmatig vacatures van fitnessstudio's op ons sportcarrière platform. Daar kun je direct solliciteren op banen als fitnesstrainer, filiaalmanager, instructeur of studio medewerker.
In tegenstelling tot traditionele krachttraining worden bij functionele training geen afzonderlijke spieren geïsoleerd getraind, maar worden verschillende spiergroepen tegelijkertijd gebruikt om het hele lichaam als eenheid te trainen. Het doel is om bewegingspatronen te trainen die relevant zijn voor het dagelijks leven, om prestaties te verbeteren met sportspecifieke oefeningen en om de weerstand van het bewegingsapparaat tegen blessures te trainen.
Traditionele krachttrainingsapparatuur is grotendeels overbodig bij functionele training. Er wordt veel getraind met je eigen lichaamsgewicht, vaak op instabiele ondergronden. Maar vooral het gebruik van kleine functionele apparaten zoals kettlebells, battle ropes, etc. is erg belangrijk. Mobiliteit, stabiliteit en snelheid zijn belangrijke aandachtspunten bij functionele training.
Onze certificaten zijn wereldwijd geldig en worden in verschillende versies uitgegeven. Op verzoek kun je ons certificaat in verschillende talen ontvangen (DE, EN, ES), met landspecifieke informatie en met of zonder gedrukte cijfers.
Deze varianten zijn allemaal gratis online te downloaden. Daarnaast ontvang je een certificaat naar keuze, gedrukt op speciaal papier met reliëfdruk.
Het volgende certificaat wordt uitgereikt (in verschillende talen DE, EN, ES):
We helpen je graag via telefoon, e-mail of chat. Maar misschien vind je het antwoord op je vraag in onze algemene FAQ of Functional Master Trainer FAQ.
Je vindt de lijst met modules en onderwerpen door op het tabblad "Cursusinhoud" te klikken.
Aangezien onze opleidingen zeer flexibel kunnen worden georganiseerd, is de duur van de opleiding sterk afhankelijk van je eigen leerinitiatief, de hoeveelheid tijd die je elke week investeert en je voorkennis. Afhankelijk van hoeveel tijd je kunt investeren en hoe snel je de vereiste kennis absorbeert, kun je de cursus misschien sneller voltooien.
Leer in uw eigen tempo, waar en wanneer u wilt. Het Academy-account vergezelt u op uw computer, tablet of smartphone en bevat alles wat u nodig hebt voor uw training.
Je kunt kiezen uit een breed scala aan Full HD-video's waarin onze topinstructeurs je de inhoud van de training leren. Je kunt de inhoud ook lezen in onze scripts en presentaties.
Onze cursussen voor afstandsonderwijs bereiden je optimaal voor op de praktijk. De inbegrepen technische discussies bieden je ook de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen met onze experts en dieper op onderwerpen in te gaan.
Op weg naar het certificaat doorloop je verschillende verplichte en aanvullende taken. Deze bestaan bijvoorbeeld uit een trainingslogboek of het filmen van oefeningen, zodat je het geleerde in de praktijk kunt brengen.
Omvang van het leren
200
Sportexpertise
407
eLearning | Zelfstudie
6
Literatuuronderzoek
30
Praktische realisatie
5
Extra taken & examens
Dit trainingsprogramma is ideaal voor educatief verlof. Individuele beoordeling en goedkeuring wordt uitgevoerd door de betreffende subsidieverstrekker. We geven je graag gedetailleerde informatie over de duur en de procedure van educatief verlof. Neem contact met ons op voor een afspraak!
Deelname aan de face-to-face webinars is verplicht voor educatief verlof en moet worden aangetoond bij de AMS. Het is de verantwoordelijkheid van de deelnemer om zijn aanwezigheid te bevestigen. Een bevestiging van deelname aan de face-to-face webinar wordt alleen afgegeven tijdens elk webinar als de deelnemer hierom vraagt.
Alle hoofdstukken van de onderwerpen weergeven
We leiden de beste trainers in de fitnessbranche op. We ondersteunen en begeleiden onze afgestudeerden van begin tot eind en daarna.
Functionele anatomie is de basis voor elke trainer in de sport- en gezondheidssector. Deze gespecialiseerde cursus geeft je een uitgebreid inzicht in de anatomie van het menselijk lichaam, waardoor je diepgaande kennis krijgt.
De cursus is ontworpen om zo levendig en begrijpelijk mogelijk te zijn met behulp van verschillende les- en leertechnieken - aangepast aan de behoeften van fitness- en personal trainers.
Het doel is om de verbanden tussen bewegingssequenties te herkennen en de belangrijkste Latijnse technische termen te begrijpen.
Toon hoofdstuk
In algemene sportvoeding maken onze deelnemers kennis met de basisprincipes van voeding.
Als basis worden de samenstelling van onze voeding met macro- en micronutriënten en de waterbalans besproken. Om de verschillende onderlinge verbanden te begrijpen, wordt de energiebalans in detail besproken.
Daarnaast wordt het effect van de afzonderlijke voedingscomponenten op het menselijk lichaam en hun belang bij sport besproken.
Toon hoofdstuk
Omdat blessures in de sport aan de orde van de dag zijn , is het belangrijk om de oorzaken en gevolgen van de meest voorkomende blessures te kennen. In het ergste geval moet de personal trainer snel en correct kunnen reageren!
Een goed begrip van verschillende blessurepatronen helpt ook om blessures te voorkomen.
Toon hoofdstuk
In veel bedrijven is gezondheidsbevordering op het werk een populaire methode geworden om de gezondheid van werknemers te verbeteren, ziekte te voorkomen en zo hun welzijn te verbeteren.
Waarom gezondheidsbevordering op de werkplek zo belangrijk is, wordt uitgelegd in een inleiding tot gezondheidsbevordering op de werkplek, de uitdagingen van gezondheidsbevordering op de werkplek worden gepresenteerd en veelvoorkomende organisatieziekten worden besproken.
Deelnemers aan de cursus leren ook over de succesfactoren van gezondheidsbevordering op het werk, de voordelen voor werknemers en de organisatie en natuurlijk de beste praktijken en hulpmiddelen.
Hiertoe worden verschillende werkterreinen en maatregelen gepresenteerd en krijgen de cursisten ook te horen hoe ze in dergelijke bedrijven binnen kunnen komen, concepten kunnen opstellen en andere belangrijke organisatorische zaken kunnen verduidelijken.
De cursisten krijgen praktijkvoorbeelden te zien en krijgen ook de gelegenheid om het geleerde toe te passen in groepswerk.
Toon hoofdstuk
Het doel van het klantgerichte werkonderdeel is om cursisten inzicht te geven in marketing zodat ze zich later als trainer goed in de markt kunnen positioneren en makkelijker de markt op kunnen.
Daartoe wordt eerst gedefinieerd wat marketing eigenlijk is en waarom het ook voor personal trainers relevant is.
Daarnaast worden veelgebruikte marketingtermen zoals USP, benefits, positionering etc. en verschillende marketingmodellen zoals de SMART formule, de 4P marketingmix en andere uitgelegd.
Natuurlijk wordt de communicatie tussen trainers en klanten niet vergeten in dit onderdeel. Verschillende aspecten van communicatie en regels voor succesvolle communicatie worden geïntroduceerd en er worden voorbeelden getoond.
Aan het einde van dit onderdeel moeten cursisten in staat zijn zichzelf en hun product of dienst met behulp van een marketingstrategie op de markt te positioneren en succesvol te verkopen.
Toon hoofdstuk
Een goede kennis van de menselijke fysiologie en de bijbehorende functies in het lichaam is een noodzakelijke voorwaarde voor alle trainers die werkzaam zijn op het gebied van sport om hun werk goed te kunnen uitvoeren.
Deze cursus maakt de onderlinge relaties van het menselijk organisme"begrijpelijk" voor je. Reis met ons door het menselijk lichaam en begrijp de functies van het organisme voor je nieuwe carrière in de sport.
Het onderwerp verkent de energievoorziening van de spieren, het hart- en vaatstelsel en het ademhalingssysteem op een praktische en boeiende manier.
Een goede sportopleiding begint bij de basis met anatomie en fysiologie.
Toon hoofdstuk
Deze cursus bereidt deelnemers voor op succesvolle communicatie met klanten op alle niveaus. Daarnaast worden deelnemers gevraagd hun eigen doelen en motieven te analyseren om die van hun klanten beter te begrijpen.
De juiste doelen stellen en op de juiste manier feedback geven maken ook deel uit van de cursus!
Stressmanagement en verschillende leerstrategieën worden ook geïntroduceerd aan de deelnemers, zodat ze deze na de cursus kunnen toepassen.
Toon hoofdstuk
In het eerste deel van de trainingsleer leer je de basisprincipes van training, zoals trainingsprincipes, principes van trainingsorganisatie, trainingsmethoden en de factoren van atletische prestaties.
Aangezien prestaties, prestatiediagnostiek, training en competitie nauw met elkaar verbonden zijn, worden ze ook dienovereenkomstig onderwezen in de cursus.
In het tweede deel van de trainingsleer wordt training gedefinieerd en beoordeeld als een complex actieproces en in samenhang met planning, uitvoering en evaluatie.
Een belangrijk onderdeel van de trainingstheorie is nog steeds het ontwerpen van trainingsplannen, die in de praktijk worden onderwezen met voorbeelden van de mogelijkheden van het ontwerpen van trainingsplannen.
Om het onderwerp trainingsleer te verdiepen nodigen we regelmatig internationale topdocenten uit zoals Prof. Dr. Paul Haber en Prof. em. Dr.phil. Dr .med. Dr.hc Jürgen Weineck naar de Academy.
Zij zijn onder andere bekend van hun boeken "Optimum Training" (Jürgen Weineck) en "Performance Physiology" (Paul Haber) op het gebied van trainingsleer.
Toon hoofdstuk
Alle hoofdstukken van de onderwerpen weergeven
De bodyweight trainingseenheid is verdeeld in een theoretisch deel en een praktisch deel.
In het theoretische deel leren cursisten over core stability en uitlijning van de wervelkolom, zodat ze vervolgens de juiste, gezondheidsbevorderende en gewrichtsvriendelijke houding kunnen oefenen en doorgeven in de praktijk.
Het belang van de wervelkolom en de juiste houding wordt hierbij benadrukt en er wordt gewezen op de gevolgen van een onjuiste uitlijning van de wervelkolom.
Verder leren de cursisten over de bewegingspatronen van armen en benen en leren ze ook de technische termen zoals flexie, extensie en andere. Er wordt ook informatie gegeven over hoe dergelijke bewegingspatronen met de cliënt kunnen worden gecommuniceerd.
Het praktische gedeelte van dit onderdeel bestaat uit oefeningen voor de romp, benen en het bovenlichaam. Deze omvatten de dode boog, squats, lunges, pull-ups en press-ups. Voor al deze oefeningen wordt verwezen naar de uitgangspositie, de juiste uitvoering en variaties van deze oefeningen en worden telkens tips en veiligheidsinstructies gegeven.
Toon hoofdstuk
Het onderdeel Introductie tot olympisch gewichtheffen is verdeeld in een theoretisch en een praktisch deel.
In het theoretische deel leren cursisten over de afzonderlijke disciplines(snatch en clean and jerk) van het olympisch gewichtheffen en voeren ze een gedetailleerde wedstrijdanalyse uit. Naast de wedstrijdreglementen en de trainings- en wedstrijduitrusting omvat dit vooral het analyseren en nauwkeurig doorwerken van de complexe bewegingssequenties in de clean and jerk (snatch ) en snatch (snatch). Deze explosief krachtige bewegingen worden opgedeeld in afzonderlijke bewegingsfasen en de werking van de verschillende spieren wordt geanalyseerd om het conditioneel en coördinatief veeleisende proces te begrijpen. Deelnemers leren vervolgens over de methodische oefenstructuur van de overhead squat tot de snatch en van de front squat tot de transfer en push-out.
Het praktische gedeelte begint met een warming-up gericht op specifieke mobiliteit en activering van de fast-twitch spiervezels die essentieel zijn voor olympisch gewichtheffen. Na de perfecte warming-up is het de bedoeling om langzaam de basis van de techniek van het transfereren en pushen te leren door middel van een aantal voorbereidende oefeningen. Tot slot wordt een videoanalyse van de uitvoering van de oefening uitgevoerd, wordt de krachtcurve beoordeeld en worden veelgemaakte fouten in de snatch en clean and jerk besproken.
Toon hoofdstuk
Het onderdeel excentrische krachttraining is zeer praktijkgericht. In een kort inleidend theoretisch gedeelte bespreken we de excentrische werkwijze van de spieren en de kenmerken en verschillen ervan ten opzichte van de concentrische en isometrische werkwijze. Excentrische training kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van het trainingsdoel. Zo zijn gerichte langzame excentrische fasen erg populair voor krachtoefeningen in bodybuilding met als doel de spiergroei te vergroten(zie HIT-trainingseenheid). Excentrische training wordt echter ook gebruikt om snelheidskracht te verbeteren, bij blessurepreventie en bij de revalidatie van peesblessures.
In deze unit ligt de nadruk echter op excentrische maximale krachttraining. Dit is een specifieke trainingsmethode met supramaximale belastingen (>1 herhalingsmaximum) voor zeer gevorderde atleten. Omdat er minder motorische eenheden betrokken zijn bij een excentrische contractie (vanwege de passieve weerstand van de dwarsbruggen), wordt er meer mechanische belasting gelegd op de geactiveerde motorische eenheden bij een excentrische contractie.
Als gevolg hiervan kan excentrische training tot 1,3 keer meer spanning genereren dan concentrische training, wat resulteert in een hogere stimulans voor de spiervezels. Excentrische krachttraining is daarom een van de beste methoden om het krachtniveau van topatleten te verhogen.
In het praktische gedeelte ligt de nadruk op excentrische training voor de basisoefeningen squat, deadlift en bankdrukken en wordt de uitvoering in meer detail uitgelegd en getest. In de cursus wordt ook uitgelegd en gedemonstreerd hoe je een atleet kunt voorbereiden op excentrische maximale krachttraining en hoe je hem of haar daar langzaam mee kunt laten kennismaken.
Dit betekent dat onze afgestudeerden weten wat de voor- en nadelen van excentrische krachttraining zijn en vooral hoe en bij welke doelgroepen het effectief kan worden ingezet.
Toon hoofdstuk
Er is een breed scala aan toestellen beschikbaar voor functionele training, die op hun beurt op veel verschillende manieren kunnen worden gebruikt. De apparatuur is altijd gericht op de doelstellingen van de cliënt. In deze unit maken cursisten zich daarom vertrouwd met een groot deel van de functionele apparatuur en de bijbehorende oefeningen om de klant zo snel mogelijk naar zijn doel te brengen en de juiste maatregelen te nemen op basis van een gedegen kennis van de apparatuur.
Ultieme zandzak
Ultimate zandzakken hebben veel voordelen, die aan de cursisten worden gedemonstreerd. Ze krijgen ook de basisprincipes van het gewicht en de grootte van de Ultimate Sandbag te zien.
Verder leren de cursisten basisoefeningen zoals single leg deadlifts, swinging lunches, halo's, squad to push presses en nog veel meer, met informatie over de belangrijkste foutbronnen en variaties. De oefeningen worden ook geïllustreerd voor een beter begrip.
Wild/battle ropes
Wild en battle ropes hebben een zeer breed scala aan toepassingen en trainen met wild en battle ropes heeft veel voordelen, die in deze unit worden gedemonstreerd.
Basisoefeningen zoals Circle, Double Gun, Waves, Fly's, Flying 8 etc. met tips over mogelijke foutbronnen en variaties worden geleerd en geïllustreerd met foto's.
Slam ball
De slam ball is ook een populair hulpmiddel bij functionele training omdat het veel praktische voordelen heeft.
Cursisten leren de basisoefeningen zoals squad throws, Russian twists en low swinging throws. In deze context wordt er gewezen op foutbronnen en mogelijke variaties.
Suspension trainer
Cursisten leren ook basisoefeningen voor de populaire suspension trainer, enerzijds met een weerstandstouw dat aan beide zijden is vastgeklikt en anderzijds met een dysbalanced weerstand. Dit zijn onder andere high rowing, chest press, squat, sit-ups etc. of crab walk, slap shot en andere. Foutenbronnen en variaties worden uitgelegd, evenals de mogelijkheden om de oefening moeilijker te maken.
Equaliser
De voordelen van trainen met de equaliser en basisoefeningen worden in deze unit behandeld. De basisoefeningen omvatten knieheffen of enkele knieheffen, de L-sit, lunges met één been en vele andere. Deze worden ook gepresenteerd met mogelijke variaties en de belangrijkste foutbronnen en geïllustreerd met foto's.
Toon hoofdstuk
Functionele mobiliteit vormt de basis voor vrij en ongehinderd bewegen en de basis voor functionele kracht.
In de unit Functionele mobiliteit leren deelnemers de verschillen tussen klassieke mobiliteitstraining en functionele mobiliteitstraining en hoe deze gecombineerd en toegepast kunnen worden ten gunste van de cliënt. Ons lichaam moet worden gezien als een driedimensionaal systeem waarin alles met elkaar verbonden is. In functionele mobiliteitstraining hanteren we deze holistische benadering. Dit betekent dat veel meer factoren bepalend zijn voor mobiliteit dan alleen het vermogen om de spieren te strekken . Lichaamsbewustzijn en het hele sensorimotorische systeem spelen ook een grote rol in de kwaliteit van bewegen.
In het praktische gedeelte worden verschillende statische en dynamische rekoefeningen, fascietraining en mobiliteit gepresenteerd en uitgevoerd. De nadruk ligt op de juiste aanpak en verstandige toepassing van fascia trainingstechnieken. Een ander aandachtspunt is de dynamische rekoefeningmethode PNF stretching, die zowel de flexibiliteit als de kracht in de eindgebieden van de mobiliteit verbetert.
Over het geheel genomen krijgen cursisten de mogelijkheid om hun bewegingsbereik en bewegingskwaliteit te verbeteren door middel van verschillende maatregelen en om deze op de lange termijn te kunnen integreren in hun bewegingspatronen.
Toon hoofdstuk
In dit onderdeel krijgen cursisten eerst een theoretische inleiding in functionele krachttraining en leren ze wat onder functionele kracht wordt verstaan.
Ze leren ook welke hulpmiddelen veel gebruikt worden bij functionele training en
basisbewegingspatronen zoals trekken, duwen, tillen etc.
De interdisciplinaire aard van functionele training wordt gedemonstreerd en er wordt uitgelegd hoe je op de juiste manier maximale kracht kunt bepalen.
Ook wordt duidelijk gemaakt waarom je dit überhaupt zou moeten weten.
Vervolgens worden de belangrijkste oefeningen in detail uitgelegd.
Bankdrukken of bankdrukken
Aan het begin van de cursus wordt bepaald welke spieren het meeste werk verrichten en welke stabilisatoren worden gebruikt tijdens het bankdrukken.
De cursisten leren de techniek, de juiste greep en in dit verband de term "zelfmoordgreep", evenals de juiste houding van de ellebogen, schouders, bovenrug en de juiste voetpositie. Er wordt ook aandacht besteed aan de ademhaling.
We leggen ook uit wat touch and go reps zijn en wat hulpwerk betekent in de context van bankdrukken en welke variaties er zijn.
Roeien
De primaire bewegers, d.w.z. de spieren die het belangrijkste werk doen, en de stabilisatoren worden ook geïntroduceerd bij het roeien en de correcte uitvoering van de beweging, inclusief opmerkingen over de greepbreedte, worden geïllustreerd. Er wordt ook verwezen naar variaties van roeien.
Deadliften
De inleiding tot deadliften behandelt de mechanische grondbeginselen zoals stabiliteit, belasting en spanning.
Heup- en kniestrekkers die worden belast en spieren die bijdragen aan de stabilisatie van de wervelkolom en schouderbladen worden besproken en geïllustreerd.
De startpositie en andere belangrijke aspecten voor de lift-off worden ook uitgelegd. De uitvoering van de beweging wordt in detail besproken en er wordt gewezen op veelgemaakte fouten. Daarbij wordt ook uitgelegd hoe je ze kunt vermijden.
De zwaarste deadlifts worden met elkaar vergeleken en de cursisten leren variaties van de deadlift en assistentiewerk.
Toon hoofdstuk
Dit onderwerp wordt ingeleid met een algemene definitie van wat functionele training inhoudt, wat als "functioneel" kan worden omschreven en de speciale kenmerken van dit type training.
De verschillende bewegingsniveaus, spieren, fascia en banden worden ook uitgelegd. Vervolgens wordt het onderdeel onderverdeeld in sensorimotorische training, krachttraining, functionele krachttraining en dynamische core- en ondersteunende krachttraining.
Sensorimotorischetraining
Cursisten leren wat sensorimotorische training is en krijgen uitleg over lokale stabilisatoren en globale spierstructuren. Spieren worden ook geclassificeerd. De doelstellingen van sensorimotorische training worden ook uitgelegd en de belastingsintensiteit van een dergelijke training wordt bepaald. Het concept van een gesloten en een open kinematische keten zou na dit onderdeel niet meer onbekend moeten zijn voor cursisten.
Krachttraining
Ook hier wordt uitgelegd wat krachttraining eigenlijk is als middel om de basiskracht te vergroten en wat de doelen van krachttraining zijn. Bijzondere aandacht wordt in dit onderdeel besteed aan het begrip ROM en de trainingsprincipes van ROM-training en de betekenis ervan voor verschillende weefseltypen, gewrichten, kraakbeenstructuren en spieren. Daarnaast leren cursisten de belastingsnormen en hoe ze de mobiliteit kunnen verbeteren door middel van krachttraining.
Functionele krachttraining
Bij functionele training of training in spierketens worden de basisprincipes en principes van trainingsontwerp gepresenteerd, ook aan de hand van voorbeelden. De belastingssituatie, het risico op blessures, het prestatieverlies en trainingsmethodologische benaderingen van fasen met één been worden diepgaand behandeld. Verschillende spierketens zoals de mediale, laterale of ventrale worden ook getoond en praktische en methodische oefeningen worden gedemonstreerd.
Voorwaardelijke ontwikkeling van spierkracht
In dit deel van de unit wordt speciale aandacht besteed aan het concept van intermitterende training en hoe dit in de praktijk kan worden gebracht. Daarnaast wordt ook verwezen naar het prestatiegebied bij intermitterende training.
Dynamische core- en core strength-training
Het laatste deel van deze unit behandelt de theoretische en anatomische principes van core- en core strength-training en bespreekt hoe de spieren werken. Dit wordt gevolgd door talloze voorbeelden van excentrische training.
Toon hoofdstuk
Toon hoofdstuk
De kernspieren hebben in wezen twee taken. Ten eerste beschermen ze het lichaam tegen invloeden van buitenaf en ten tweede zijn ze het centrum van krachtontwikkeling en -overdracht voor de extremiteiten.
We hebben allemaal een sterke romp nodig voor een rechte lichaamshouding en voor alledaagse activiteiten. Voor sporters die hun fysieke grenzen verleggen, is de core een stabiel steunkorset dat kracht geeft aan de extremiteiten en een sleutelrol speelt bij blessurepreventie.
In de functionele core- en steunversterkende training leren deelnemers waarom het trainen van de buikspieren in isolatie niet erg gunstig is, maar waarom de interactie van veel spieren verantwoordelijk is voor een stabiele core .
Helaas ontbreekt het veel mensen aan de nodige rompstabiliteit en -controle, wat kan leiden tot problemen in het dagelijks leven en bij het sporten. Dit geldt ook voor veel amateursporters die ten onrechte denken dat ze een goede core stability hebben. In werkelijkheid speelt het centrale zenuwstelsel echter een belangrijke rol bij het handhaven van een stabiele romp door de gecoördineerde aansturing van de rompspieren.
In het praktische gedeelte wordt een batterij tests gepresenteerd om het kernkrachtvermogen te bepalen en wordt de methodische trainingsopbouw van beginners- tot sportspecifieke kernkrachttraining uitgevoerd.
Toon hoofdstuk
Gezondheid en fitness zijn steeds vaker een kwestie van tijd. Veel mensen stoppen na korte tijd met sporten of beginnen er helemaal niet aan, waarbij tijdgebrek vaak als excuus wordt aangevoerd.
Maar regelmaat in de training is belangrijk!
Daarom is HIT of high-intensity training de oplossing voor het tijdsprobleem. Cursisten leren wat HIT-training is en waar het voornamelijk wordt gebruikt.
HIT komt oorspronkelijk uit de bodybuilding en is een trainingsmethode om de spieren zeer effectief en met veel minder tijd te trainen. Een basisprincipe is een zeer langzame uitvoering van bewegingen met speciale nadruk op de excentrische fase, en dit meestal slechts over 1 tot maximaal 2 sets.
Het onderdeel vergelijkt HIT-training ook met andere trainingsmethoden en legt de voor- en nadelen uit op het gebied van uitvoering, spieropbouw en krachttoename. Verder wordt de structuur van een HIT voor verschillende doelgroepen uitgelegd, evenals extra intensiteitstechnieken voor goed getrainde individuen om de trainingsprikkel te optimaliseren.
In het praktische gedeelte plannen de deelnemers een trainingssessie met hoge intensiteit en kruipen ze in de huid van de trainer, waar ze oefenen met instrueren, motiveren en corrigeren, en in de huid van de sporter om zelf ervaring op te doen met training met hoge intensiteit. Met deze unit leren de deelnemers een andere speciale trainingsmethode om nieuwe prikkels te zetten en hoe ze deze kunnen gebruiken in de praktijk met verschillende doelgroepen.
Toon hoofdstuk
Het onderdeel Plyometrie en Behendigheid richt zich op speciale trainingsvormen die tot doel hebben de snelheid, reactieve kracht, behendigheid en wendbaarheid van atleten te verbeteren. Elke atleet kan hiervan profiteren. Deze trainingsmethoden zijn vooral belangrijk in atletiek, games, vechtsporten en skiën. Het bekendste voorbeeld is krachttraining met behulp van de naar deze trainingsvorm vernoemde plyobox. Er zijn echter ook verschillende manieren om reactieve kracht in het bovenlichaam te trainen.
Deze vorm van training is gebaseerd op de rek-kortingscyclus (DVZ) van het visueel-musculaire apparaat. Deze maakt gebruik van de rekreflex en de bijbehorende opgeslagen energie om meer kracht te genereren wanneer het spierpeescomplex actief wordt geactiveerd.
Omdat niet alleen spieren maar ook pezen en ligamenten worden belast, kunnen deze ook worden versterkt en wordt het risico op blessures geminimaliseerd. De hoogste prioriteit van deze trainingsmethoden is echter het verbeteren van de prestaties van de sporter.
Cursisten leren wat de precieze processen van een DVZ zijn en aan welke structurele eisen moet worden voldaan voor een goed functionerende DVZ. Ze krijgen ook een breed scala aan oefeningen met een methodische structuur om reactieve kracht en wendbaarheid te vergroten.
Toon hoofdstuk
De basismodule Sportcompetentie is goedgekeurd door het Duitse nationale centrum voor afstandsonderwijs (ZFU) onder het volgende nummer: 7324018c. De ZFU is de centrale autoriteit voor afstandsonderwijs in Duitsland en werkt op basis van de wet ter bescherming van afstandsonderwijs (FernUSG). Zij beslist over de toelating van cursussen voor afstandsonderwijs in het hele land om een technisch correcte en algemeen professionele cursus voor afstandsonderwijs te garanderen.
Als erkend instituut voor volwassenenonderwijs worden onze curricula regelmatig geëvalueerd en erkend door overheidsinstellingen en financieringsorganen. We streven er voortdurend naar om de huidige kwaliteitsnormen te overtreffen om je de best mogelijke opleiding te garanderen. Overtuig jezelf van onze certificeringen.
Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden voor opleidingen aan de Flexyfit Sports Academy. Overheidssubsidies, EU-subsidies en belastinggerelateerde mogelijkheden vormen hiervoor de basis.
We willen je er echter op wijzen dat alleen de betreffende subsidieverstrekker verantwoordelijk is voor de toekenning en hoogte van de subsidie.
Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte subsidieverstrekker en het verzamelen van alle cursusinformatie die je nodig hebt voor een subsidieaanvraag. Je moet de aanvraag zelf indienen bij de financieringsinstanties.
Een overzicht van de belangrijkste financieringsinstellingen vind je hier.
Afhankelijk van de financieringsorganisatie worden de opleidingskosten ofwel direct na bevestiging van de financieringsaanvraag betaald (bijv. AMS), ofwel na succesvolle afronding van de opleiding geheel of gedeeltelijk aan u terugbetaald (bijv. waff). Informeer onafhankelijk bij de financieringsorganisaties hoe de financiering werkt.
Ja, de meeste van onze opleidingen zijn geschikt voor educatief verlof.
Als je je opleiding wilt voortzetten zonder je dienstverband te beëindigen, kun je educatief verlof regelen met je werkgever. Dit betekent dat je voor de duur van de opleiding vrij bent van werk.
Plan nu je educatief verlof met ons! In een persoonlijk, vrijblijvend gesprek lichten we graag je individuele opleidingswensen met je toe.
Je kunt je educatief verlof opnemen voor maximaal 1 jaar binnen 4 jaar - er zijn 3 mogelijkheden:
Het is belangrijk dat je werkgever ermee instemt dat je educatief verlof opneemt. Je moet de door ons verstrekte opleidingsplannen aantonen voor 20 uur per week bij voltijd educatief verlof, of minimaal 10 uur bij deeltijd educatief verlof.
U moet regelmatig bewijzen overleggen van de voortgang van uw opleiding. Bijvoorbeeld in de vorm van examens of aanwezigheidsbewijzen die je van ons ontvangt.
Bij functionele training ligt de nadruk op oefeningen zonder traditionele krachttrainingsapparatuur. Je traint voornamelijk met je eigen lichaamsgewicht, vaak op onstabiele oppervlakken. Het gebruik van kleine functionele apparaten zoals kettlebells, battle ropes enz. is van groot belang. Mobiliteit, stabiliteit en snelheid staan centraal bij functionele training.
Als functional trainer leer je klanten de juiste uitvoering van oefeningen met kleine functionele toestellen. Vooral bij kettlebells is er een verhoogd risico op blessures als ze verkeerd worden gehanteerd, dus een correcte uitvoering is bijzonder belangrijk. De variatie van oefeningen zonder apparatuur is ook een probleem voor functionele trainers. Welke alternatieven zijn er als klanten moeite hebben met een oefening of als deze te makkelijk is? Een trainer maakt ook trainingsplannen voor zijn klanten. Een voordeel van functionele training is dat verschillende spiergroepen tegelijkertijd getraind kunnen worden. Dit maakt een efficiënte training mogelijk, maar brengt ook het risico van overbelasting van de klant met zich mee. Een goed doordacht trainingsplan is daarom essentieel.
Met een diploma in functionele training kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een sportclub, zowel in blessurepreventie als in sportbegeleiding tijdens de voorbereiding en tijdens het seizoen.
Je kunt ook personal training en groepslessen geven. Als het echter je doel is om in een fitnesscentrum te werken of om je klanten te verzorgen in klassieke krachttraining, dan zijn onze fitness- en personal trainer cursussen de betere keuze!
Een andere optie is het trainen van individuele wedstrijdsporters om hen naar nieuwe topprestaties te leiden door middel van gerichte krachttraining.
Wij publiceren regelmatig vacatures van fitnessstudio's op ons sportcarrière platform. Daar kun je direct solliciteren op banen als fitnesstrainer, filiaalmanager, instructeur of studio medewerker.
4.92/5.0 (van 386 Vertrouwde winkels beoordelingen )
Beschikbare leervarianten van deze training
Taal van de instructie
Gespecialiseerde module
Sportexpertise (online)
Sportcompetentie (aanwezigheid)
Sportexpertise Full HD Leervideo's
Gespecialiseerde module Full HD-video's Functionele trainer
Gespecialiseerde module Full HD video's voor fitnesstrainers
Variant leren
Leermethode
Type auditief en visueel lerende
Type communicatieve & motorische leerling
Leertijd
Scripts en documenten als PDF
Lezingen kunnen worden geboekt als praktijkdagen
Ondersteuning via Onlinecampus, e-mail, chat, telefoon.
WhatsApp & ondersteuning op locatie
Testen
NADA Oostenrijk
Hoogtetraining - Prof. DDDr Weineck
SPK Intermediair Examen Online
Eindexamen
Certificaat in DE, EN, SP
Certificaat wereldwijd geldig & onbeperkt in tijd
Online campus levenslang beschikbaar
Gratis demo-account / proefpakket
Kopieën van certificaten te downloaden als PDF
Certificaten met verificatie (QR-code)
Financieringsmogelijkheden
Educatief verlof (AT)
Promotie voor bedrijven
Promotie voor zelfstandigen
Cursusbegeleiding
Kostenraming voor financieringsagentschap
Arbeidsbemiddeling
Uitgebreide bijscholingsprogramma's
Absoluut beste prijs & dienstenaanbod
NL
Online + technische discussie
Optioneel boekbaar
314
120
online
visueel
aanbevolen
geschikt
Flexibel
Postable
Flexibele datum
tot 100%
niet-bindend
NL
Groepsbijwonen cursus
Optioneel boekbaar
314
Postable
online/aanwezigheid
visueel/motorisch
Zeer geschikt
Zeer geschikt
flexibel + data
Postable
Flexibele datum
tot 100%
niet-bindend
DE, EN
Individueel onderwijs
bevatten
314
One2One
visueel/motorisch
geschikt
aanbevolen
individueel
bevatten
individueel
tot 100%
niet-bindend
2 weeks ago
Sehr gut organisiertes Team, unkomplizierte Bedienung von Online Unterricht, vielseitiges Informatives Skriptum :) All in all Top !
gepost op
2 weeks ago
Ich bin sehr angetan von Flexyfit, immer nette und hilfsbereite Leute. Sehr sympatisch. Vielen Dank, für Eure super Betreuung.
gepost op
3 weeks ago
Super Ausbildung und mega nette Leute. Man merkt, wie viel Wert darauf gelegt wird den Kursteilnehmern das nötige Wissen verständlich zu vermitteln. Ich durfte sogar freundlicherweise einen Kurs komplett kostenlos nachholen, nachdem etwas problematische und störende Teilnehmer in meiner Gruppe waren. Ich werde 100%ig in Zukunft noch weitere Kurse bei euch machen, weil das Lernen allen voran dank des freundlichen Personals extremen Spaß macht!
gepost op
3 weeks ago
Das gesamte Team von flexyfit ist überaus freundlich, prompt und hilfsbereit. Die Vortragenden sind kompetent und gehen auf die Kursteilnehmer ein. Sämtliche Lernunterlagen wurden übersichtlich und ausreichend detailliert zur Verfügung gestellt. Durch die zusätzlichen Videos ist für jeden Lerntyp etwas dabei. Alles in allem verliefen Ausbildung und Prüfung top. Ich kann flexyfit jedenfalls weiterempfehlen und werde weitere Ausbildungen gerne wieder bei Euch buchen und weiterempfehlen!
gepost op
a months ago
Ein super Team - kompetent, freundlich, stets hilfsbereit und unterstützend - hat die praxisnahe Ausbildung hervorragend begleitet. Sehr zu empfehlen! :)
gepost op
a months ago
Super Betreuung und umfangreiche Kursinhalte. Sehr zu empfehlen!
gepost op
a months ago
Die Ausbildung zum Fitnesstrainer B-Lizenz hat mir dort sehr viel Spaß gemacht. Die gestellten Lehrmaterialien sind super und einwandfrei. Ich habe dort sehr viel neues gelernt und war immer mit Freude an der Sache. Das Team ist super und ist bei Rückfragen immer für einen da!
gepost op
a month ago
Das Beste, was mir passieren konnte, ist diese Akademie. Der Zugang zu den Teilnehmern ist hervorragend. Alle Mitarbeiter sind sehr kompetent, sehr professionell und sehr freundlich. Ein Mensch kann so viel lernen, dass es unbeschreiblich gut ist. Ich würde es jedem empfehlen. Als ich in Österreich ankam, war ich auf der Suche nach so etwas und zum Glück habe ich diese Akademie gefunden und mich ohne zu zögern für den Kurs angemeldet. All das, was wir als Gegenleistung bekommen, ist 100-mal mehr wert als das, was wir bezahlen. Unbeschreibliche Erfahrung, unbeschreibliche Menschen, noch einmal und noch 1000 Mal sage ich: Danke für alles, danke für dieses unbeschreibliche Erlebnis. DANKE, DANKE, DANKE <3
gepost op
a months ago
Ich konnte im Rahmen meiner Ausbildung bei der Flexyfit Academy sehr viel neues lernen und konnte mich mit meinem ausgewählten Lehrgang einer neuen anspruchsvollen Herausforderung stellen. Die Struktur der Ausbildungen ist sehr verständlich und übersichtlich gestaltet, sodass man ohne Probleme das Fernstudium alleine meistern kann. Bei Fragen, Unklarheiten oder vereinzelten Problemen war das Team der Academy immer schnell zur Seite und man konnte immer eine gemeinsame Lösung finden. Hier und da hätte ich mir noch etwas mehr Praxisbezug gewünscht. Nichtsdestotrotz habe ich mich immer sehr wohl gefühlt, habe tolle Referenten gehabt und mit meinem Abschluss zum Dipl. Medical Sportbetreuer stehen mir nun viele neue Türen offen :)
gepost op
2 months ago
Konnte meinen gewählten Lehrgang sehr gut und zügig abschließen. Das Team ist sehr schnell und kukant und man bekommt immer eine gute Lösung angeboten, sollte es Unklarheiten geben. Werde bei Gelegenheit wieder buchen und kann die Akademie empfehlen!
gepost op
Filter op leervarianten
Selecteer een leervariant of voer een zoektekst in!
38.990 Tevreden deelnemers - van België en 13 andere landen.